Wat is het verschil tussen een Chief Happiness Officer (CHO), Werkgeluk coach en Werkgelukdeskundige?

De afgelopen weken heb ik voor WERKGELUK.TV verschillende video’s opgenomen; hieronder een selectie met verschillende onderwerpen. Wil je op de hoogte blijven van de verschillende video’s die we publiceren in het kader van WERKGELUK.TV? Wordt dan lid van onze Linked’In groep via deze link.

 

Video 1: Wat is het verschil tussen een Chief Happiness Officer (CHO), Werkgeluk coach en Werkgelukdeskundige?

De termen Chief Happiness Officer (CHO), Werkgeluk coach en Werkgelukdeskundige worden soms door elkaar gebruikt. Dit creëert verwarring. Niet alleen bij werkgeluk professionals zelf maar ook in de “buitenwereld”. Mijn stelling is dat als wij willen dat anderen werkgeluk als een thema serieus nemen, wij moeten beginnen met zelf goed te kijken welke termen en functie titels wij onszelf toekennen. Ben je het daar mee eens of vind jij dit onzin? Check hierboven mijn videoverhaal. Ben je het ermee eens of niet? In onze WERKGELUK.TV LinkedIn groep gaan we er verder over in gesprek.

 

Video 2: Werkgeluk begint in bed!?

“Wanneer we niet voldoende slapen verdwijnt ons geluksgevoel als sneeuw voor de zon (zie hoofdstuk 14 van het Handboek Werkgeluk). Werken aan werkgeluk begint in bed”. Een herkenbare stelling. Zeker nu tijdens de coronacrisis lijkt het erop dat meer mensen last hebben van slaapproblemen met alle negatieve consequenties van dien.

In de onderstaande Werkgeluk.TV sessie spreek ik daarover met stress- en slaapexpert Marijke Gast. Marijke is oud deelnemer aan de opleiding tot Werkgeluk Coach. Zij helpt al jarenlang medewerkers en organisaties met het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Nog meer vragen voor Marijke? Neem dan even contact met haar op. Zij helpt je graag verder!

 

Video 3: Positieve Psychologie in 30 vragen

Werkgeluk is gebouwd op een aantal fundamenten. Eén heel belangrijk fundament is de positieve psychologie. Begin 2000 was deze nieuwe stroming nog niet erg bekend en zeker niet populair in Nederland. Met een aantal eigenzinnige psychologen hebben wij toen het eerste congres over positieve psychologie georganiseerd. Mensen als Ad Bergsma, Jacqueline Boerefijn, Clara den Boer, Ruut Veenhoven waren daarbij betrokken. Vanuit België was Hein Zegers daarbij. Toen nog geen psycholoog maar wel gefascineerd door het onderwerp en later de eerste positieve psycholoog van Vlaanderen. Recent heeft Hein Zegers een interessant boek met 30 brandende vragen uit de Positieve Psychologie gepubliceerd. Een goed moment om hem weer eens te spreken. Zie hieronder het altijd boeiende verhaal van de Kuifje van de Positieve Psychologie Hein Zegers.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *