Wat is de impact van kunstmatige intelligentie op ons werkgeluk?

 

Wat is de impact van kunstmatige intelligentie op levens- en werkgeluk? Ik spreek steeds meer mensen die AI tools zoals Chat GPT gebruiken in hun werk. Zij claimen dat hun werk minder saai, vervelend en monotoon wordt. “Bij vervelende taken zoals het beantwoorden van een irritante e-mail is Chat GPT echt een uitkomst” vertelde een directeur mij bijvoorbeeld recent.

De eerste voorlopige onderzoeken lijken dit beeld inderdaad te bevestigen. Het gebruik van Chat GPT vergroot niet alleen de productiviteit maar ook het werkgeluk en gevoel van zelfvertrouwen vergroot. Zie bijvoorbeeld dit onderzoek .

Een recente wereldwijde enquête geeft aan dat bijna 60% van de respondenten verwachten dat kunstmatige intelligentie een positief effect zal hebben op werkgeluk en burn-out zal terugdringen. Mede doordat saaie en vervelende taken die worden overgenomen of doordat zij worden ondersteund door AI. Zie hier het artikel.

Overigens is het boeiend om te zien dat het optimisme wat betreft de positieve mogelijkheden van instrumenten als Chat GPT direct samenhangt met leeftijd. Bij generatie Z is 69% overtuigt van het positieve effect op werkgeluk en vermindering van burnout. Hoe ouder hoe lager het vertrouwen in een positieve uitkomst. Bij Boomers heeft slechts 44% vertrouwen in een positieve uitkomst 😉.

Ik heb natuurlijk AI (Chat GPT 4) ook even zelf gevraagd wat zij/ hij zelf denkt wat haar impact is op ons werkgeluk. Ik heb haar gevraagd ons 5 voordelen en 5 bedreigingen van ons werkgeluk te geven. Zie hieronder haar antwoord. Mooi ook de toevoeging aan het einde dat veel afhangt met hoe wij (als mens) ermee omgaan. Dat lijkt mij een belangrijke conclusie en verantwoordelijkheid omdat dit zeer waarschijnlijk niet vanzelf goed zal gaan. Werk aan de winkel! 💪🏽

 

“Vijf voordelen voor het werkgeluk door Chat GPT

  1. Verlichting van routinewerk: Kunstmatige intelligentie kan veel routinematige taken automatiseren, waardoor werknemers zich kunnen concentreren op creatievere, meer betekenisvolle aspecten van hun werk. Dit kan zowel het plezier als de zingeving in het werk verhogen.
  2. Flexibiliteit en work-life balance: Door automatisering en digitale assistenten kunnen werknemers flexibeler zijn in hun werktijden en locatie. Dit kan een betere work-life balance faciliteren, wat weer bijdraagt aan het algemene werkgeluk.
  3. Data-gedreven beslissingen: AI kan helpen bij het analyseren van werknemersbetrokkenheid en werktevredenheid door middel van gegevensanalyses. Dit geeft HR en het management waardevolle inzichten om proactief het welzijn en de tevredenheid van het personeel te verbeteren.
  4. Personalisatie: Kunstmatige intelligentie kan bijdragen aan een meer gepersonaliseerde werkomgeving. Denk aan AI-systemen die leren welke taken een werknemer het liefst doet of waar hij/zij het beste in is, en het werk daarop aanpassen.
  5. Efficiëntie en productiviteit: AI kan helpen bij het optimaliseren van werkprocessen, waardoor projecten sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Dit kan zorgen voor een gevoel van voldoening en prestatie onder werknemers.

Vijf bedreigingen voor het werkgeluk door Chat GPT

  1. Verlies van banen: Automatisering en AI kunnen leiden tot het verdwijnen van banen, vooral in sectoren die afhankelijk zijn van routinewerk. Dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor het werkgeluk van de getroffen werknemers.
  2. Menselijke isolatie: Hoewel AI kan helpen bij veel taken, kan het ook leiden tot minder menselijke interactie op de werkvloer. Dit kan een negatieve impact hebben op het sociale welzijn en dus ook op het werkgeluk.
  3. Stress door continue monitoring: AI-systemen kunnen werknemers continu monitoren om de productiviteit te meten, wat kan leiden tot verhoogde stress en minder autonomie in het werk.
  4. Onzekerheid en angst: De snelheid waarmee AI en automatisering zich ontwikkelen kan zorgen voor onzekerheid en angst onder werknemers over hun toekomstige rol, wat hun gevoel van zingeving en voldoening kan ondermijnen.
  5. Onrealistische verwachtingen en druk: Met de verhoogde efficiëntie die AI met zich meebrengt, kunnen er ook hogere verwachtingen en werkdruk ontstaan. Dit kan leiden tot burn-out en een afname van het werkgeluk.

De balans tussen de positieve en negatieve effecten van AI op het werkgeluk zal grotendeels afhangen van de manier waarop organisaties en beleidsmakers deze technologische ontwikkelingen implementeren en beheren.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *