Steeds meer gemeenten kiezen voor (werk)geluk

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om aandacht te besteden aan het (werk) geluk van haar inwoners en medewerkers.

Roerdalen loopt voorop

De gemeente Roerdalen al 8 (!) jaar bezig met het vergroten van het geluk van bezoekers, inwoners en medewerkers. Zij hebben zelfs een gelukscoördinator (Laurens Bijl) die met veel enthousiasme de boel duurzaam inspireert en verder brengt.

Steeds meer gemeenten raken geïnspireerd

De Gemeente Leiden heeft recent een aantal medewerkers de mogelijkheid geboden een interne opleiding tot gelukscoach te volgen. De gemeente Schagen gaat nog een stap verder en heeft zelfs een wethouder van geluk benoemd. Hij begroot en stuurt heel bewust op geluk. Daarnaast heeft de Gemeente Schagen een zeer actieve projectleider geluk: Nancy Peeters. Samen met Ehero hebben zij gezamenlijk onderzoek gedaan naar hoe zij het geluk van de inwoners nog verder kunnen verhogen. Hier kwamen 12 punten uit naar voren.

Zinvol werk van groot belang bij geluk

Zinvol werk blijkt de grootste bijdrage te leveren aan het geluk van de inwoners van Schagen. Direct gevolgd door voldoende sociale contacten en een betrouwbare overheid. In Schagen leidt aandacht voor geluk ertoe dat er beter wordt geluisterd naar de burger. Bij het maken van keuzes kijkt de gemeente nu expliciet in hoeverre dit bijdraagt aan deze 12 gelukspunten. Een hele praktische en concrete manier om te sturen op welzijn van de inwoners. Recent is er zelfs een aparte atlas verschenen met de geluksscores per gemeente. Roerdalen en Schagen zijn echt voorlopers in gemeenteland. Ik hoop zelf dat zij een inspiratiebron voor andere gemeenten kunnen zijn.

Meer weten over hoe jij als coach of leidinggevende (nog beter) kan coachen en sturen op werkgeluk? Bekijk dan eens onze opleiding tot Coach Werkgeluk of onze opleiding tot Chief Happiness Officer

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Steeds meer gemeenten kiezen voor (werk)geluk […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *