Organisaties kunnen niet meer zonder werkgeluk

Toen ik tien jaar geleden sprak over geluk en werk keken mensen mij wat meewarig aan. Ik kreeg vaak dit soort antwoorden: “Waarom zou je werk en geluk combineren? Geluk, dat zoek je maar thuis. Op je werk moet je gewoon doorzetten en aanpakken.” Hoe anders is dat nu. Werkgeluk is in veel organisaties een gewone term geworden. Veel organisaties kunnen zelfs niet meer zonder werkgeluk.

Werkgeluk steeds populairder

In 2017 gaf 25 procent van de HRM’ers aan dat werkgeluk centraal stond in de organisatie. In 2019 is dat gestegen naar 45 procent. Bijna een verdubbeling dus. Werkgeluk wordt genoemd als één van de belangrijkste trends voor 2020 (artikel via Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking). Wij zagen deze trend ook terug in ons eigen onderzoek naar werkgeluk (zie de grafiek hieronder).

Onderzoek werkgeluk 2019. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Monitorgroep & Happy Office.

Resultaten onderzoek werkgeluk 2019

Uit ons representatieve onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werkenden (55%) werkgeluk een belangrijk thema vindt. Slechts 15 procent geeft aan er niets mee te hebben of denkt dat het weer overwaait. Vooral voor de jongere generatie is werkgeluk niet meer weg te denken. Zij kijken anders naar werk dan oudere generaties. Wanneer zij onvoldoende werkgeluk ervaren of er is binnen de organisatie te weinig aandacht voor dan stappen zij snel over naar een andere werkgever.

Werkgeluk als fundament van de bedrijfsvoering

Ik merk dat werkgeluk voor veel werkgevers steeds meer een fundament wordt van hun “merk”. De uitdaging is dan natuurlijk wel dat werkgeluk niet alleen oppervlakkig aandacht krijgt maar een belangrijke (en duurzame) pilaar wordt van de bedrijfsvoering. Medewerkers hebben heel snel door wanneer aandacht voor werkgeluk niet meer is dan een  manier om de aandacht af te leiden van bijvoorbeeld te hoge werkdruk of slecht leiderschap. Maar wanneer je als leidinggevende of bestuurder echt vanuit intrinsieke motivatie kiest voor werkgeluk dan krijgt jouw team of organisatie vleugels.

Wil jij zelf aan de slag met coachen op werkgeluk van jouw team, collega’s of medewerkers? Bekijk dan eens deze opleiding speciaal voor coaches of professionals. Of deze opleiding speciaal voor Chief Happiness Officers (voor ervaren leidinggevenden).