Opleiding tot Werkgelukcoach

Heb jij ervaring in het begeleiden en coachen van medewerkers? Wil jij jezelf verder specialiseren op het gebied van werkgeluk? Of heb jij eerder een opleiding tot werkgelukdeskundige gedaan en wil jij je nu verder verdiepen zodat je individuen en teams echt verder kan helpen? Bij deze opleiding krijg toegang tot unieke kennis, vaardigheden en instrumenten zodat je jezelf kan onderscheiden en je eigen verhaal en niche kan creëren. Zo leer je de 8 van Werkgeluk effectief in te zetten. Dit is een uniek interventiemodel waarmee je werkgeluk op individueel, team & organisatie-niveau effectief kan beïnvloeden. Verder leer je tijdens deze opleiding om te werken met de Big 5 persoonlijkheidsvragenlijst. Eén van de beste instrumenten om individuen en teams beter te snappen en te begeleiden naar meer werkgeluk. Na onze opleiding bieden wij jou een actief netwerk van professionele coaches en werkgelukdeskundigen voor verdere begeleiding en inspiratie.

Kernwoorden:  Professioneel werkgeluk coach | Netwerk van werkgeluk coaches, Werkgelukdeskundigen en Chief Happiness Officers | Unieke kennis, vaardigheden en instrumenten voor Duurzaam Werkgeluk

Wat is de opleiding tot werkgelukcoach?

Ben jij een (ervaren) coach? Wil jij je verder specialiseren op het gebied van werkgeluk? Wil jij veel leren en geïnspireerd worden door één van de werkgeluk experts van Nederland? Wil jij je onderscheiden door na de opleiding (gecertificeerd) gebruik te kunnen maken van een aantal unieke instrumenten om medewerkers en teams gelukkiger te laten werken? Wil jij onderdeel worden van een inspirerend netwerk van professionele en geïnspireerde werkgelukdeskundigen, werkgeluk coaches, werkgeluk consultants & Chief Happiness Officers? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Kleine groepjes en persoonlijke begeleiding

Wij werken niet met massale groepen maar werken persoonsgericht. Daarom kiezen wij ervoor om met maximaal 6 deelnemers te werken. Zo blijft het persoonlijk, leer je elkaar goed kennen en kunnen we jouw persoonlijke werk situatie meenemen tijdens de opleidingsdagen.

Geen verborgen kosten

Al het materiaal en de certificering die wij in de opleiding gebruiken kan jij zelf gebruiken zonder dat je daar extra voor hoeft bij te betalen of extra abonnementen voor hoeft aan te schaffen. Je krijgt dus zelf toegang tot dezelfde slides, hand-outs & instrumenten die we tijdens de opleiding gebruiken. Op die manier kan jij direct na onze eerste sessie al aan de slag met werkgeluk van jouw eigen klanten.

De opleiding stopt niet na de laatste opleidingsdag

Na deze dagen opleiding houdt onze opleiding niet op. Wij organiseren regelmatig intervisies, verdiepings-sessies en een jaarlijkse terugkom dag. Verder doen wij jaarlijks onderzoek naar werkgeluk waarbij we de resultaten eerst delen met ons (oud) deelnemers. Als je dat wilt kan je lid worden van een actief netwerk van werkgeluk coaches, professionals en leidinggevenden (meer dan 150 oud deelnemers) die werkgeluk een belangrijkere plek willen geven binnen de organisaties en de maatschappij. Veel coaches en ondernemers gingen jou voor en hebben een succesvolle organisatie of een mooie baan gecreëerd rond het thema werkgeluk.

Achtergronden opleiding tot  Gelukkig Werken (team) Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Drs. Onno Hamburger. Hamburger is psycholoog en senior trainer/ coach. Hij schreef in 2011 het boek Gelukkig Werken. In 2013 is dit boek ook verschenen in het Engels. Hij geeft sinds het begin van deze eeuw trainingen en coacht medewerkers en leidinggevenden op het gebied van werkgeluk. In 2013 werden de inhoud en de resultaten van de Gelukkig Werken training beschreven in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. In november 2014 werd het project Amphia floreert, waarvan de kern bestaat uit de training Gelukkig Werken, door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geselecteerd als “Best Practice”. De interventies die gebruikt worden tijdens deze opleiding zijn waar mogelijk evidence based. Voor een belangrijk deel zijn zij afkomstig uit de positieve psychologie en de hedendaagse neurologie.
 

Opzet van deze opleiding

Deze opleiding wordt drie dagen live verzorgd op een mooie locatie in Leiden.

De periode tussen de drie trainingsdagen is steeds ongeveer 4 tot 5 weken. In deze periode wordt verwacht dat de deelnemers zelf met verschillende Gelukkig Werken instrumenten en oefeningen aan de slag gaan. Door zelf te ervaren hoe het werkt wordt het gemakkelijker de eigen medewerkers of managers te helpen gelukkiger te werken. Tijdens de drie dagen wordt zowel naar het eigen geluk in het werk gekeken als naar het faciliteren van het geluk in het werk bij anderen. Voorafgaand aan de opleiding lezen de deelnemers het boek Gelukkig Werken. Dit boek wordt als een werkboek gebruikt tijdens de opleiding en de deelnemers kunnen oefeningen en theorie weer gebruiken bij hun eigen teamleden.

Quotes Opleiding tot Werkgelukcoach:

 Eindelijk een concrete opleiding en aanpak (met bewezen resultaat) om met Gelukkig Werken in organisaties aan de slag te gaan.”

Gea Peper

“Leuke, praktische opleiding tot begeleider naar gelukkig werken, waarbij alle ruimte is tot ontdekken van methoden uit de positieve psychologie.”

Ron de Jong

“Het verstrekt je coachingsvaardigheden in een mooie, belangrijke richting: (deze opleiding) is direct toepasbaar en Evidence based.”

Grytsje Klazema

“Wil je concreet en praktisch met gelukkig werken aan de slag , om anderen te trainen of te coachen, doe dan de opleiding tot Werkgelukcoach. Deze opleiding heeft mij echt de handvatten en invulling gegeven om werken aan werkgeluk concreet te maken.”

 Maartje Wolf

“Mooie praktische tools waar je echt iets mee kunt. Mooie praktijk gekoppeld aan theorie. Mooi om inzicht en tools te krijgen in wat je kan doen om dingen ook daadwerkelijk te veranderen & gelukkiger te gaan worden. Mooie zelfinzichten hoe daar te komen.”

Chris Moser

“Als je echt werk wilt maken van “Gelukkig Werken”, dan moet je deze opleiding doen.”

Marianne van Munster

“Inspirerende en zeer praktische training die jezelf inzichten geeft en waarmee je direct aan de slag kunt gaan.”

Harriet Bakker (HR PWC)

Nog meer ondersteuning/ marketing voor jou als coach/ professional

Naast intervisies, verdiepingssessies, terugkomdagen bieden wij jou ook de mogelijkheid jezelf te positioneren op onze website www.gelukkigwerken.nl Dit is één van de best bezochte websites over werkgeluk in Nederland.

Verder bestaat de mogelijkheid om een email adres te krijgen gekoppeld aan jouw eigen naam (een forward). Bijvoorbeeld sanne@gelukscoach.nl

De volgende domeinnamen zijn daarvoor bijvoorbeeld beschikbaar:

jouwnaam@gelukcoach.nl

jouwnaam@gelukstrainer.nl

jouwnaam@happinesscoach.nl

jouwnaam@werkgelukadviseur.nl

jouwnaam@werkgelukconsultant.nl

jouwnaam@werkgelukdeskundige.nu

jouwnaam@werkbelevingsdeskundige.nl

jouwnaam@duurzaamwerkgelukcoach.nl

jouwnaam@gelukscoach.be

Data:

Juni 2024
Dag 1: 28 juni 2024 in Leiden
Dag 2: 6 september 2024 in Leiden
Dag 3: 9 oktober 2024 in Leiden
Online Terugkomsessie & certificering Big 5 persoonlijkheidsvragenlijst: 13 november 2024

Inschrijving:

De kosten voor deze opleiding zijn € 1.895,- (excl. btw). Wil je meer informatie over de opleiding of alvast een plek reserveren neem dan contact met mij op. Voorafgaand aan de opleiding hebben we in ieder geval even telefonisch contact om de verwachtingen af te stemmen.

Wil je meer weten over deze opleiding neem dan even contact op met Onno Hamburger: onno@gelukkigwerken.nl of bel 06-51568384

Aanmelding open opleiding tot Werkgelukcoach

 • Naam organisatie
 • Voor- en achternaam
 • Functie
 • (Werk) adres
 • Factuuradres (inclusief emailadres) en eventuele bijzonderheden
 • Emailadres
 • Telefoonnummer
 • Geboortedatum (benodigd voor invullen vragenlijst t.b.v. opleiding)
 • Start opleiding
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct toepasbaar. Je wilt niet alleen een goed verhaal maar direct aan de slag met wat je leert over werkgeluk. In deze opleiding krijg je direct de tools in handen om na dag 1 al direct aan de slag te gaan met jouw coachees.

Alle materialen die we gebruiken (PowerPoint slides en hand-outs) kan je zelf ook weer gebruiken. Je betaalt bij ons dus geen extra kosten voor het gebruik van onze materialen. Je kan tijdens de opleiding al direct je eigen diensten/producten maken.

We werken met de belangrijkste en krachtigste werkgeluk modellen om te kunnen sturen op werkgeluk. Je leert bijvoorbeeld werken met De 8 van Werkgeluk (Veldhoen & Hamburger, 2020). Een uniek interventie model om medewerkers, teams en organisaties te helpen effectief te sturen op werkgeluk. Gebaseerd op jarenlange ervaring en gedegen onderzoek.

Je leert werken met de Werkgeluk Piramide (Hamburger, 2010). Dit gespreksmodel wordt in veel organisaties gebruikt. Het is een krachtig en bewezen effectief model om individuen en teams vanuit eigen leiderschap zelf aan de slag te laten gaan met werkgeluk.

Wij werken altijd met kleine groepen (max 6 deelnemers) zodat er altijd voldoende aandacht is voor ieders achtergrond en specifieke context. Dus geen massale hoorcolleges of saaie voordrachten maar relevante inzichten en direct toepasbare modellen.

De persoonlijkheid is een cruciaal onderdeel bij werkgeluk. Wij gebruiken het beste instrument om hier inzicht in te krijgen. Onderdeel van deze opleiding is dat je met dit instrument (Big 5) leert werken en gecertificeerd wordt deze vragenlijst zelf kan te gebruiken (uniek in Nederland!). Met dit instrument kan jij je op een unieke wijze onderscheiden als werkgeluk coach.

Bijzondere mogelijkheid om (kosteloos) gebruik te maken van een unieke email adressen waarmee jij je kan onderscheiden van andere werkgeluk coaches. Bijvoorbeeld jouwnaam@gelukscoach.nljouwnaam@gelukscoach.be of bijvoorbeeld jouwnaam@werkgeluk.eu 

Uitwisseling met anderen en regelmatig inspiratie op doen is belangrijk voor borging. Wij organiseren regelmatig (4 keer per jaar) intervisies en daarnaast verdiepingssessies rond specifieke thema’s. Op deze manier kan je elkaar inspireren en jouw (coach) praktijk verder brengen. Deze sessies zijn alleen (en kosteloos) toegankelijk voor oud deelnemers. Verder krijgen alle oud deelnemers toegang tot een onlinegroep waarin we informatie rond werkgeluk delen zodat iedereen op de hoogte blijft.

Wij hebben de Gelukkig Werken Vragenlijst ontwikkeld waarbij werkgeluk meetbaar wordt gemaakt voor individuen, teams en organisaties. Tijdens deze opleiding leer je met deze vragenlijst te werken en word je gecertificeerd om na de opleiding deze unieke vragenlijst af te nemen bij jouw klanten (uniek in Nederland!).

Onno is de eerste opleider op het gebied van werkgeluk in Nederland. Hij werkt sinds 2003 met teams en organisaties op het gebied van werkgeluk. Hij is o.a. de bedenker van de Werkgeluk Piramide, de connectie tussen werkgeluk en de persoonlijkheid, co-creator van de 8 van Werkgeluk, de 7 stappen richting werkgeluk (zie o.a. het boek Gelukkig Werken, 2011) en co-auteur van het Handboek Werkgeluk (2020).

Onno is betrokken bij verschillende initiatieven rond werkgeluk zoals het Nationaal WerkGeluk Onderzoek. Als deelnemer aan het netwerk ben je dus altijd op de hoogte van de laatste inzichten en de meest recente onderzoeken rond werkgeluk.

Je krijgt dus tijdens de opleiding les van Onno zelf. Een sympathieke werkgeluk psycholoog met een dijk aan ervaring. De werkgeluk top expert van Nederland (volgens Ben Tiggelaar). Onno is tijdens de opleiding laagdrempelig toegankelijk voor vragen en begeleiding.

Wanneer deze opleiding niet kiezen?

 • Wanneer je alleen aan de oppervlakte wilt blijven ….
 • Wanneer je meer bent van pamperen dan het versterken van eigen leiderschap (wat soms best pijnlijk en confronterend kan zijn) …
 • Wanneer je meer bent van uitrollen dan inspireren en “positief” besmetten….
 • Wanneer je niet van mensen houdt 😉