Opleiding tot Gelukkig Werken (team) Coach (GWTC)

Ben jij coach en wil jij zelf aan de slag om anderen te helpen gelukkig(er) te werken? Ik heb de afgelopen jaren veel praktische ervaring opgedaan met het (team) coachen van medewerkers en leidinggevenden op het gebied van gelukkig werken. Ik wil deze ervaring graag overdragen op anderen. We richten ons in deze opleiding op coaches en leidinggevenden die reeds coachervaring hebben en zich verder willen specialiseren in het coachen op gelukkiger.

Kernwoorden:  Positieve psychologie | Anderen ondersteunen gelukkiger te werken | Bevorderen eigen leiderschap.

Wat is de opleiding tot Gelukkig Werken (team) coach?

Bij deze opleiding ga je zelf aan de slag met het thema gelukkig werken en help je anderen te coachen op gelukkiger werken. We maken daarbij gebruik van de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie en neurologie.

 

Wat heb je aan de training Gelukkig Werken?

Met behulp van deze opleiding specialiseer jij jezelf als (team) coach of als leidinggevende in het bevorderen van gelukkiger werken bij jouw coachees of medewerkers. Je krijgt directe toegang tot instrumenten en formats om gelukkig werken toe te passen door middel van workshops, coaching en training.

 

Is deze training iets voor jou?

Heb jij ervaring in het begeleiden van  coachees of medewerkers? Wil jij je verder specialiseren in het thema gelukkig werken dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

Resultaten voor de deelnemer

Na de training heeft de deelnemer:

 • Kennis van welke factoren van belang zijn voor haar/ zijn geluk in het werk. Daarnaast kan zij/ hij het ook overbrengen op anderen.
 • Praktische tools in handen om zelf invloed uit te oefenen op de mate van plezier, voldoening en zingeving in het werk. Zij/ hij kan deze praktische tools ook inzetten bij individuen of teams.
 • Zij/ hij heeft meer zicht op zijn/ haar talent en passies en kan dit inzetten in het werk en kan teamleden ondersteunen dit ook te ontwikkelen.

Resultaten voor de organisatie (indien van toepassing)
 

Wanneer deze opleiding wordt gevolgd door coaches op leidinggevenden die binnen een organisatie werken heeft dit ook effecten op de organisatie. De opleiding tot Gelukkig Werken (team) Coach ondersteunt de deelnemende coaches en leidinggevenden om zelf gelukkiger te werken. Door het toepassen van het geleerde kunnen zij ook ambassadeurs en gelukscoaches worden binnen de teams zodat de teamleden ook gelukkiger kunnen werken. Op deze manier kan deze opleiding als een positief virus werken voor de organisatie en kunnen de voordelen voor medewerkers en leidinggevenden ook buiten de directe deelnemers worden behaald. Uit eerdere ervaringen en onderzoek n.a.v. van de training Gelukkig Werken blijkt verder dat gelukkige medewerkers ook een positief effect hebben op klanten en bijvoorbeeld patiënten.
 

Achtergronden opleiding tot  Gelukkig Werken (team) Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Drs. Onno Hamburger. Hamburger is psycholoog en senior trainer/ coach. Hij schreef in 2011 het boek Gelukkig Werken. In 2013 is dit boek ook verschenen in het Engels. Hij geeft sinds het begin van deze eeuw trainingen en coacht mensen op het gebied van geluk en werk. In 2013 werden de inhoud en de resultaten van de Gelukkig Werken training beschreven in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. In november 2014 werd het project Amphia floreert, waarvan de kern bestaat uit de training Gelukkig Werken, door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geselecteerd als “Best Practice”. De interventies die gebruikt worden tijdens deze opleiding zijn waar mogelijk evidence based. Voor een belangrijk deel zijn zij afkomstig uit de positieve psychologie en de hedendaagse neurologie.
 

Opzet van deze opleiding

De opleiding bestaat uit 3 losse dagen en een intake gesprek. De periode tussen de drie trainingsdagen is steeds ongeveer 5 tot 6 weken. In deze periode wordt verwacht dat de deelnemers zelf met verschillende Gelukkig Werken instrumenten en oefeningen aan de slag gaan. Door zelf te ervaren hoe het werkt wordt het gemakkelijker de eigen teamleden te helpen gelukkiger te werken. Tijdens de drie dagen wordt zowel naar het eigen geluk in het werk gekeken als naar het faciliteren van het geluk in het werk bij anderen. Voorafgaand aan de opleiding lezen de deelnemers het boek Gelukkig Werken. Dit boek wordt als een werkboek gebruikt tijdens de opleiding en de deelnemers kunnen oefeningen en theorie weer gebruiken bij hun eigen teamleden.

Dag 1:

Introductie achtergronden van gelukkig werken. Wie je bent en wat dit betekent voor je eigen geluk in je werk. Stimuleren van eigen leiderschap bij jezelf en jouw deelnemers. Anderen helpen gelukkiger te werken.

Dag 2: 

Hoe kan je deelnemers meer zicht geven op kwaliteiten en flow in het werk. Neurologie van gelukkig werken. Praktische problemen en oplossingen waar je tegen aan loopt wat betreft (team) coachen op geluk in het werk.Omgaan met weerstand bij (team) coaching.

Dag 3:

Ontwikkelen en borgen. Hoe kan je deelnemers helpen meer betekenis en zingeving in het werk te creëren? (de why) Hoe ondersteun je mensen bij de verdere ontwikkeling van het geleerde. Contra-indicatie bij coachen op gelukkig werken. Borgen van het proces en afsluiten. Gelukkig Werken leerplan maken.

De opleiding start om 9:30 op een mooie locatie in de omgeving van Leiden. De training eindigt rond 17:00. De lunch wordt op locatie verzorgd.

Quotes Opleiding tot Gelukkig Werken (team) coach:

 Eindelijk een concrete opleiding en aanpak (met bewezen resultaat) om met Gelukkig Werken in organisaties aan de slag te gaan.”

Gea Peper

“Leuke, praktische opleiding tot begeleider naar gelukkig werken, waarbij alle ruimte is tot ontdekken van methoden uit de positieve psychologie.”

Ron de Jong

“Het verstrekt je coachingsvaardigheden in een mooie, belangrijke richting: (deze opleiding) is direct toepasbaar en Evidence based.”

Grytsje Klazema

“Wil je concreet en praktisch met gelukkig werken aan de slag , om anderen te trainen of te coachen, doe dan de opleiding tot Gelukkig Werken Coach. Deze opleiding heeft mij echt de handvatten en invulling gegeven om werken aan werkgeluk concreet te maken.”

 Maartje Wolf

“Mooie praktische tools waar je echt iets mee kunt. Mooie praktijk gekoppeld aan theorie. Mooi om inzicht en tools te krijgen in wat je kan doen om dingen ook daadwerkelijk te veranderen & gelukkiger te gaan worden. Mooie zelfinzichten hoe daar te komen.”

Chris Moser

“Als je echt werk wilt maken van “Gelukkig Werken”, dan moet je deze opleiding doen.”

Marianne van Munster

“Inspirerende en zeer praktische training die jezelf inzichten geeft en waarmee je direct aan de slag kunt gaan.”

Harriet Bakker (HR PWC)

Na de opleiding zelf aan de slag als Gelukkig Werken Coach

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om jezelf te profileren als Gelukkig Werken Coach via o.a. de Startpagina rond Geluk en indien gewenst een eigen onderscheidend email adres (jouwnaam @ gelukscoach.nl).

Data:

maart 2021
Dag 1: 5 maart 2021
Dag 2: 7 april 2021
Dag 3: 19 mei 2021


juni 2021
Dag 1: 11 juni 2021
Dag 2: 7 juli 2021
Dag 3: 8 september 2021


Inschrijving:
De kosten voor deze opleiding zijn € 1.495,- (excl. btw). Wil je meer informatie over de opleiding of alvast een plek reserveren neem dan contact met mij op. Voorafgaand aan de opleiding hebben we in ieder geval even telefonisch contact om de verwachtingen af te stemmen.

Wil je meer weten over deze opleiding neem dan even contact op met Onno Hamburger: info@gelukkigwerken.nl of bel 071-3020000

Aanmelding open opleiding Gelukkig Werken (team) Coach

 • Naam organisatie
 • Voor- en achternaam
 • Functie
 • (Werk) adres
 • Factuuradres (inclusief emailadres) en eventuele bijzonderheden
 • Emailadres
 • Telefoonnummer
 • Geboortedatum (benodigd voor invullen vragenlijst t.b.v. opleiding)
 • Start opleiding
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.