Over Onno Hamburger

Onno is de grondlegger van werkgeluk in Nederland. Sinds 2003 zet hij zich in om werkgeluk een onderdeel te maken van de bedrijfscultuur en na te denken over welzijn binnen organisaties. Hij verbindt in zijn (internationale) netwerk experts op het gebied van positieve psychologie en werkgeluk.

Onno is werkgeluk psycholoog en weet uit ervaring waar de valkuilen en kansen liggen bij de implementatie van werkgeluk binnen teams en organisaties.

Onno heeft meerdere boeken geschreven over werkgeluk. Hij verzorgt opleidingen voor de Erasmus Universiteit (Rendement van Geluk), Intercoach, Van Harte & Lingsma en ondersteunt regelmatig verschillende Hogescholen.

Via zijn Werkgeluk Academie leidt hij al jaren coaches en leidinggevenden op om nog beter te kunnen coachen op werkgeluk. Zijn academie is de eerste opleiding die zich specifiek richt op werkgeluk. Hij wordt ook wel de opleider van opleiders genoemd omdat hij veel succesvolle werkgeluk experts heeft opgeleid zoals bijvoorbeeld Gea Peper (Happiness Bureau), Maartje Wolff, Fennande van der Meulen (Happy Office), Arie Pieter Veldhoen (MonitorGroep), Annemieke Mintjes, Martha (GelukWerkt.FRL) Erwin Klappe (Klappetraining) en vele anderen.

Onno werkt bij grote opdrachten en gezamenlijke projecten regelmatig samen met eerder genoemde experts. Samen met  Ad Bergsma schreef hij de best seller Gelukkig Werken (2011). Dit boek is nog steeds erg populair en één van de best verkochte boeken over werkgeluk. In 2020 verscheen het populaire Handboek Werkgeluk. Ad Bergsma, Onno Hamburger & Erwin Klappe vormden de redactie van dit handboek.

Samen met de Monitorgroep meet Onno jaarlijks het werkgeluk door middel van het Nationaal WerkGeluk Onderzoek. Dit onderzoek geeft een representatief beeld van de staat van ons werkgeluk in Nederland en de impact van verschillende factoren op werkgeluk zoals leiderschap, de persoonlijkheid en teamfactoren.

Onno wordt regelmatig door de media geïnterviewd over werkgeluk. Zo is hij een terugkerende gast bij Ben Tiggelaar en wordt hij regelmatig geïnterviewd door kranten, radio & televisie.

Onno verzorgt vanuit zijn brede en doorleefde ervaring lezingen, workshops, masterclasses, trainingen, webinars en geeft advies. Laat hier even een berichtje achter dan neemt hij vrijblijvend contact met je op.

In 2024 werd Onno Geïnterviewd door door Sophie Looijestijn voor de Podcast “De Onweerstaanbare Werkgever”. Dit interview geeft een goed beeld van zijn visie op werk en sturen op werkgeluk. Ondanks de titel raadt hij het overigens niet aan om een ukulele te kopen om het werkgeluk te vergroten 😉. Wat dan wel hoor je hieronder 👇🏽

In januari 2020 werd Onno geïnterviewd door Madelinde Krantz. Zij is zingevingsdeskundige en oud deelnemer aan de opleiding tot werkgeluk coach.

Het netwerk

Gelukkig Werken werkt met veel plezier samen met de volgende organisaties:

Met Dr. Ad Bergsma

Met Arie Pieter Veldhoen van de Monitorgroep

Met Fennande van der Meulen en Maartje Wolff van Happy Office

Met Erwin Klappe van Klappe Training

 Met Gea Peper van Happy People – Better Bussiness

happy people better business

 Het netwerk breidt zich uit

Afgelopen jaren hebben meer dan 250 mensen de training tot Werkgeluk coach  (zie hier voor een overzicht) of als Chief Happiness Officer gevolgd (zie hier voor een overzicht van Chief Happiness Officers). Via deze link kan je meer informatie vinden over de opleiding tot werkgeluk coach. En hier kan je meer informatie vinden over de opleiding speciaal voor leidinggevenden.

Keurmerk Onafhankelijk Onderzoek

Soffos keurmerk

Wij doen regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van onze interventies. Wij hebben een keurmerk van het onderzoeksbureau Soffos. Dit keurmerk houdt in dat wij onze resultaten onafhankelijk laten onderzoeken en biedt de zekerheid dat de informatie over de resultaten door een objectief en onafhankelijk bureau is verkregen.