Onderzoek Werkgeluk in Nederland

Sinds 2011* doen wij onderzoek naar werkgeluk. Zie hier onze downloadpagina met de PDF van het meest recente onderzoek naar werkgeluk. Dit onderzoek is verricht onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking (N=1351). Gemiddeld geven Nederlanders hun werkgeluk een 7,2 (op een schaal van 1 tot 10).

Werkgeluk in Nederland 2019

De afgelopen jaren is het gemiddelde werkgeluk in Nederland redelijk stabiel gebleven. Werkgeluk varieerde de afgelopen jaren tussen de 7,1 en 7,3. Wanneer we werkgeluk verder onderverdelen naar plezier, voldoening en zingeving (Gelukkig Werken Piramide) dan zien we dat we relatief veel plezier (7,3) ervaren in ons werk. Onze voldoening (7,0) en vooral onze zingeving (6,8) in het werk geven we lagere cijfers. Zie hier onze downloadpagina met het uitgebreide rapport over het onderzoek naar werkgeluk in 2019. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Monitorgroep, de Gelukkig Werken Academie en Happy Office.

.

*Bij ons onderzoek naar werkgeluk hebben we door de tijd heen samengewerkt met samengewerkt met verschillende partners. De eerste jaren was dit in samenwerking met Van Harte & Lingsma. Daarna met Steda en recent met de Monitorgroep. In 2019 en 2020 is dit een samenwerkingsverband tussen de Monitorgroep, de Gelukkig Werken Academie en Happy Office.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *