Werkgeluk over de jaren heen

Nationaal Werkgeluk Onderzoek 2021

De afgelopen jaren meten we jaarlijks hoe het staat met het werkgeluk in Nederland. Dit doen we samen met De Monitorgroep en Happy Office. Zie hieronder een kort overzicht van de eerste resultaten van onderzoek van september 2021*.

Werkgeluk is relatief stabiel

werkgeluk door jaren heen

Figuur 1

 

 

 

 

 

 

 

 

We meten het werkgeluk al vanaf 2010. De laatste 10 jaar heeft het gemiddelde werkgeluk in Nederland altijd tussen 7.1 en 7.3 geschommeld (op een schaal van 1-10). Ook tijdens corona en de lock-down bleef het werkgeluk in Nederland redelijk stabiel (zie figuur 1). Naast het werkgeluk meten we ook altijd de plezier, voldoening en zingeving die medewerkers ervaren (de Gelukkig Werken Piramide, Hamburger, zie figuur 2).

 

Gelukkig Werken Piramide

Figuur 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook deze scores zijn de afgelopen jaren redelijk stabiel gebleven. Op plezier scoren werkenden altijd het hoogst. Daarna komt voldoening en daarna zingeving. Afgelopen periode is het plezier iets toegenomen terwijl het gevoel van zingeving wat is gedaald. We zagen eerder in begin 2021 dat het gemiddelde werkgeluk redelijk hetzelfde is gebleven maar de verschillen tussen werkenden heel groot zijn. De lock-down lijkt op verschillende mensen een heel ander effect te hebben (zie figuur 3). Ongeveer de helft geeft aan even veel positieve als negatieve gevoelens te ervaren. Meer dan een derde geeft aan dat zij meer negatieve emoties ervaren. Ongeveer 9 procent geeft aan dat zij echt psychische klachten hebben ervaren. Jongeren, alleenstaanden en medewerkers die gevoelig zijn voor negatieve emoties zijn sterk vertegenwoordigd bij de groep. Overigens geeft 12% aan dat zij juist floreren tijdens de lockdown. Zie hieronder het overzicht.

 

Figuur 3

Afgelopen zomer hebben we medewerkers ook gevraagd wat de impact van de afgelopen 1,5 jaar is geweest op hun welbevinden. Binnenkort volgt hier mee informatie over. To be continued! 😉

 

*Deze pagina zal de komende weken nog worden aangevuld met nieuwe informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *