Op zoek naar een inspirerende lezing ?

Ben je op zoek naar een inspirerende, interactieve lezing over zelf sturen op werkgeluk voor jouw organisatie of team? Wil jij jouw mensen in beweging krijgen zodat zij daarna direct met hun werkgeluk aan de slag kunnen zonder dat het vaag of zweverig wordt? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik verzorg al jarenlang met veel plezier lezingen over werkgeluk voor verschillende organisaties door heel Nederland.

Direct contact? Via 👉🏼  dit formulier .  

Wat anderen zeggen over Onno?

Onno is innovator en inspirator pur sang. Zowel de inhoud als de wijze waarop hij zijn boodschap verpakt. Op het thema werkgeluk ken ik niemand die dat evenaart.” Mikis de Winter (Innovator met een hart voor de publieke zaak).

Onno kwam als spreker op het uitje van onze HR afdeling. In een korte tijd inspireerde hij en zette de groep aan het denken over hun eigen werkgeluk. Samengevlochten met persoonlijke anekdotes, maakte Onno het interactief, sloot naadloos aan bij waar we als organisatie mee bezig zijn en gaf genoeg handvatten om het gesprek van de dag te worden. Een aanrader!” Iris Bakker (Secretaris & coach programma talent gericht werken).

Onno is een expert op het vlak van werkgeluk. Als geen ander weet hij zijn jarenlange ervaring en kennis op een toegankelijke, verfrissende en inzichtelijke manier te delen met zijn publiek. Bovendien reikt hij concrete tools aan om de nieuwe inzichten zelf toe te passen op de werkplek en binnen de eigen organisatie“. Sara Pieters (Facilitator, keynote speaker, creativity queen).

Wat een leuke spreker is Onno! Voor meer werkgeluk moet je hem
uitnodigen.” Anja Meulenbroeks (KNO-arts, ENT surgeon en opleider)

Meer recommendations bekijken? Zie mijn LinkedIn profiel.

Interactieve Zelf Sturen op Werkgeluk (interactieve lezing)

Werkgeluk is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere thema geworden. Aandacht voor werkgeluk werkt als een buffer tegen werkdruk en stress en zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf beter leren sturen naar gezond, duurzaam en gelukkig werken. Meer aandacht voor werkgeluk zorgt ervoor dat professionals bevlogen en geïnspireerd blijven werken. Voor veel jonge medewerkers (en in toenemende mate ook andere leeftijdsgroepen) is werkgeluk belangrijker dan de hoogte van het salaris of de secundaire arbeidsvoorwaarden. Meer werkgeluk zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf meer verbonden voelen aan de organisatie en meer geboeid zijn door hun werk. Werkgeluk heeft

Doel van deze interactieve lezing is medewerkers te inspireren om met hun eigen werkgeluk (en dat van hun collega’s) aan de slag te gaan. Tijdens deze interactieve lezing gaan we dieper in op wat werkgeluk is (en wat het niet is). Dat doen we op een plezierige, positieve en interactieve wijze. De deelnemers worden zich bewuster verschillende manieren om invloed uit te oefenen op het werkgeluk van hunzelf en de collega’s. Bewustwording en het stimuleren van eigen leiderschap is een belangrijk onderdeel van mijn verhaal.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan even vrijblijvend contact op met Onno via 👉🏼 dit formulier.

 

Leidinggeven aan Werkgeluk (interactieve lezing)

Werkgeluk is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden. Tijdens corona is het belang van werkgeluk en werkbeleving nog belangrijker geworden. Werkgeluk beschermt medewerkers tegen stress, draagt bij aan de wendbaarheidfocus en innovatiekracht. Voor veel jonge medewerkers (en in toenemende mate ook andere leeftijdsgroepen) is werkgeluk belangrijker dan de hoogte van het salaris of de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat anderen zeggen over Onno?

Onno super bedankt voor jouw Werkgeluk sessie bij de dag vd leidinggevenden van het Rijksvastgoedbedrijf Regionaal. Was echt super goed en helpt ons de betere dingen te gaan doen. Namens de 35, top!!! Dat was echt heel erg goed!!” (Frank van Wieren, Manager Vastgoed Rijksvastgoedbedrijf)

Onno heeft op onze ziekenhuislocatie Vlietland in Schiedam, op een luchtige en aansprekende manier het thema #werkgeluk toegelicht. Een sterk onderdeel van het verpleegkundig programma 2022. De positieve toon en de vele voorbeelden maakten het voor de deelnemers toegankelijk en direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader! ” (Susanne Petra, Directeur, Franciscus Gasthuis & Vlietland).

Meer recommendations bekijken? Zie mijn LinkedIn profiel.

Meer over de sessie voor leidinggevenden:

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij werkgeluk binnen de organisatie. Tijdens deze interactieve lezing “sturen op werkgeluk” kijken we naar wat werkgeluk is en hoe je hier als leidinggevende zelf aan kan bijdragen. We gebruiken daarvoor de “8 van werkgeluk”.

8 van werkgeluk compleet

De 8 van werkgeluk is een praktisch model dat we samen met Arie Pieter Veldhoen (Monitorgroep) hebben ontwikkeld. Een mooi en effectief instrument dat leidinggevenden en HR direct inzicht geeft hoe je werkgeluk kan beïnvloeden binnen het team en de gehele organisatie. Na deze sessie heb je als leidinggevende een praktisch en inspirerend instrument in handen om het werkgeluk van jouw medewerkers (en dat van jezelf) positief te beïnvloeden.

De lezing is interactief en duurt ongeveer 90 minuten.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan even vrijblijvend contact op met Onno via 👉🏼 dit formulier.