Interactieve masterclass over sturen op werkgeluk met de 8 van werkgeluk

Ongelukkige medewerkers zijn gevoeliger voor negatieve stress, vertrekken eerder, zijn minder betrokken en werken minder goed samen. Door te sturen op werkgeluk neem je als organisatie het heft weer in eigen handen.

Maar hoe doe je dat? Hoe stuur je effectief op werkgeluk? Hoe voorkom je dat werkgeluk vooral een thema blijft van HR of het MT? Hoe zorg je ervoor dat werkgeluk echt tot leven komt in de organisatie, zowel bij leidinggevenden als bij medewerkers?

Onno weet op een praktische, nuchtere en inspirerende wijze medewerkers en leidinggevenden te inspireren met werkgeluk aan de slag te gaan. Door middel van praktische, toegankelijke en gefundeerde modellen maakt hij werkgeluk tastbaar. Zijn aanstekelijke stijl zorgt ervoor dat medewerkers zelf met dit thema aan de slag willen. Met inspirerende inzichten en praktische voorbeelden en modellen ondersteunt hij leidinggevenden om de inzichten direct toe te passen in hun eigen teams.

8 van werkgeluk

                      De 8 van werkgeluk

Hij gebruikt daarbij o.a. de 8 van werkgeluk (Veldhoen & Hamburger, 2020). Een uniek model dat inzicht geeft aan welke knoppen jij kan draaien als leidinggevende, HR professional of als medewerker. Achteraf krijgen deelnemers een geplastificeerde hand-out met de 8 van werkgeluk en de belangrijkste inzichten. Zo zorg je ervoor dat het verhaal en de inzichten ook na de lezing nog blijven hangen.

Zorg ervoor dat je de grondlegger van werkgeluk in Nederland (Onno Hamburger) inzet voor een blijvende positieve impact binnen jouw organisatie. In een (online) gesprek vooraf bepaal je samen met Onno waar de nadruk in deze masterclass op zal liggen. Neem via dit formulier vrijblijvend contact op met Onno.

Wat zeggen anderen over deze interactieve Masterclass:

(1) “Onno super bedankt voor jouw Werkgeluk sessie bij de dag vd leidinggevenden van het Rijksvastgoedbedrijf Regionaal. Was echt super goed en helpt ons de betere dingen te gaan doen. Namens de 35, top!!! Dat was echt heel erg goed!!” (Frank van Wieren, Manager Vastgoed Rijksvastgoedbedrijf)

(2) “Onno op onze ziekenhuislocatie Vlietland in Schiedam, op een luchtige en aansprekende manier het thema #werkgeluk toegelicht. Een sterk onderdeel van het verpleegkundig programma 2022. De positieve toon en de vele voorbeelden maakten het voor de deelnemers toegankelijk en direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader! ” (Susanne Petra, Directeur, Franciscus Gasthuis & Vlietland).

(3) “Onno gave an inspiring interactive keynote address at one of our staff days. His workshop offers a very practical look at self leadership and the influence an individual can have on finding real pleasure, satisfaction and purpose in their work life. We have a very international team and it was good to hear the positive feedback on his talk from such a diverse group. ” (Sushy Mangat, Deputy Programme Manager & Senior Lecturer at The Hague University)

Verdiepingsworkshop voor teams

Wil je na deze masterclass direct met jouw mensen in teams (4-80) aan de slag om snel een overzicht te maken van de sterke kanten en aandachtspunten wat betreft de 8 van Werkgeluk? Compleet met praktische en direct toepasbare interventies om het werkgeluk binnen deze teams te verhogen. Neem dan even contact met Onno via dit formulier voor een op maat gesneden workshop.

Meer weten van de geschiedenis van de 8 van werkgeluk? Zie deze link.

Voor het meten van werkgeluk werken wij nauw samen met de toppers van de Monitorgroep.