Inspirerende lezingen over geluk

Inspirerende lezingenDe komende 4 weken zal het rustig zijn op mijn blog. Met een stapel nieuwe happiness@work boeken en mijn longboard stap ik 5 december samen met vriendin op het vliegtuig naar Bali & Australië.

Ik was eerst van plan mijn laptop mee te nemen en vanaf mijn vakantie adres door te blijven bloggen maar heb toch maar besloten de maand december een mini sabbatical in te lassen.

Geen emails, geen werk. Gewoon ontspannen en zien wat er komt! 5 januari 2008 ben ik weer terug en vanaf die datum kunnen jullie weer een wekelijkse blog over geluk op de werkplek verwachten! Ter inspiratie voor de komende weken heb ik voor jullie een paar inspirerende lezingen over geluk opgezocht. Heel veel plezier daarmee!

Lezing 1 door Dan Gilbert

Harvard psycholoog Dan Gilbert gaat er van uit dat wij vaak geen idee hebben wat ons gelukkig maakt. Ons “gezond verstand” zorgt er volgens Gilbert juist voor dat wij onszelf ongelukkiger maken. Hij legt in dit filmpje uit waarom dit zo is en wat wij kunnen doen om meer geluk te ervaren.

Lezing 2 door Matthieu Ricard

Matthieu Ricard wordt ook wel eens de gelukkigste mens van de wereld genoemd. De oud wetenschapper heeft hij zich de afgelopen decennia volledig gericht op het boeddhisme als monnik in de Himalaya’s. Tijdens wetenschappelijk onderzoek in een PET scanner bleek dat bepaalde hersendelen die positieve gevoelens weergeven bij Ricard tot 600 maal zo sterk zijn ontwikkeld als bij “gewone” mensen. In dit filmpje verteld hij dat gelukkiger worden serieuze geestelijke inspanning vraagt.

Lezing 3 door Malcolm Gladwell

Wat is de relatie tussen geluk & spaghetti saus? Malcolm Gladwell weet deze link te leggen. Na zijn bestseller “The Tipping Point” heeft hij een prachtig boek geschreven dat Blink heet en in het Nederlands is vertaald als intuïtie. Altijd verrassend weet hij de link te leggen tussen de resultaten van marktonderzoek en onze eigen zoektocht naar geluk.

Lezing 4 door Bob Thurman

Een prachtig verhaal door Bob Thurman (inderdaad, de vader van) over de relatie tussen boeddhisme en geluk. Een echte aanrader en een prachtig en inspirerend kerstverhaal door één van de eerste monniken die werd ingewijd door de Dalai Lama.

Overzicht lezingen over happiness

Overzicht van alle filmpjes met het thema:” wat maakt gelukkig?” op de Ted.com website.

Veel plezier en inspiratie toegewenst!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *