northern lights gelukkig werken onno hamburger bucket list

Hoe zit het met jouw “bucket list”?

Wat is een Bucket list?

Een “bucket list” is een Amerikaanse uitdrukking voor een lijst van dingen die je nog wilt doen voor het einde van je leven. Recentelijk is er een prachtige film verschenen over dit onderwerp. In deze film met de toepasselijke titel “The Bucket List” spelen Jack Nicholson and Morgan Freeman de sterren van de hemel als twee oudere mannen die ernstig ziek zijn en er nog één keer op uit willen trekken om hun “bucket list” af te werken. Een genot om naar te kijken en zeker een aanrader!

northern lights gelukkig werken onno hamburger bucket list

Deze film heeft volgens mij ook een belangrijke boodschap voor ons. Wat zou jij doen wanneer jij wist dat de tijd die je hier nog op aarde had nog maar heel beperkt is? Wat zijn jouw ultieme wensen die je nog wilt vervullen tijdens jouw leven? Wanneer je voor jezelf zo’n lijst opstelt met jouw grootste wensen bepaal je gelijk ook wat je ECHT belangrijk vindt in jouw leven. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om te kiezen. Om zelf het heft in handen te nemen. Uiteindelijk denk ik dat dit ook zal bijdragen aan jouw duurzaam geluk. Het leven komt immers meer te staan in het teken van een overstijgende doel en creeert zo meer zingeving in je leven. Een belangrijk onderdeel van duurzaam geluk.

De kracht van het vervullen van wensen

De afgelopen jaren heb ik een aantal maal mee mogen maken dat mensen hun diep gekoesterde wensen wisten te vervullen.

  1. Zo presenteerde Tica Peeman afgelopen vrijdag haar boek over vertrouwen “I Trust U” genoemd. Een prachtig boek met als thema hoe je vertrouwen kan vergroten in organisaties. Het was prachtig om te zien hoe gelukkig en tevreden zij is met de afronding van dit grote project. (Als je wilt kun je het boek hier met korting bestellen: Boek over vertrouwen).
  2. In 2000 heb ik de wens van de toenmalige eigenaar van Van Harte & Lingsma mogen meemaken. Met al zijn medewerkers (en partners) naar Bali. Wat een ongelooflijk feest was dat. Ik kan me ook nog steeds haarscherp voor de geest halen hoe gelukkig en vol voldoening Jacques van Harte er toen uit zag.
  3. Aankomende week ga ik zelf weer zo’n avontuur tegemoet. Ik ga de grote droom van mijn schoonvader meebeleven om met zijn twee schoonzoons (daar ben ik er één van) naar de Noordpool te gaan. Het gaat razend koud worden.
  4. In 2006 heb ik zelf een doel bereikt wat al jaren op mijn eigen lijstje stond. Ik ben toen op sabbatical geweest naar mijn droomeiland Tahiti. Het was zalig en erg bevredigend om daar naar jaren voorbereiding eindelijk in het echt te kunnen rondlopen (en surfen!).
  5. De komende maanden staat er een volgend punt van mijn lijstje op stapel. Het schrijven van een boek. Ik ben er al mee begonnen. Het gaat natuurlijk over geluk! Het boek moet deze zomer af zijn. Dat wordt nog even keihard werken om daarna hopelijk knalhard te kunnen genieten van alle voldoening na al het gedane werk. Razend spannend om dit zo uit te spreken! Ik zal jullie op de hoogte houden van het verloop!

Hoe zit het eigenlijk met jouw “bucket lijst”?

Heb jij duidelijk wat jouw dromen zijn voor de komende jaren? Waar ga jij tijd en energie aan besteden zodat je over 1, 5 of X jaar dankbaar terug kan kijken en voluit kan genieten van wat je hebt bereikt? Misschien komende week even een uurtje nemen om jouw eigen lijst te maken!?

Succes ermee!

Onno Hamburger

Ps.1 Benieuwd naar de Bucket List van de film? Check op wikipedia.org: The_Bucket_List
Ps.2 De bron van deze prachtige foto is via flickr.com: nickrussill

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *