Een volstrekt andere manier van organiseren

MuppetsEen volstrekt andere manier van organiseren. Ook (of juist) in tijden van crisis? Het is crisis. Daar kan niemand omheen. We moeten meer doen met minder mensen. Markten veranderen razendsnel of vallen helemaal weg. Dat zorgt voor angst en onzekerheid. Toch hebben we juist inspiratie, innovatie en een open blik nodig om onze problemen op een andere manier aan te pakken.

Ricardo Semler kiest er al jaren voor om binnen zijn organisatie vertrouwen, openheid en liefde centraal te stellen. Hij streeft zelfs naar gelukkige medewerkers. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Maar kunnen we zijn principes ook toepassen in onze eigen organisatie?

Binnen de visie van Gelukkig Werken proberen wij dat absoluut te doen. Soms gaat dat heel goed en op andere momenten werkt het minder en hebben we de neiging terug te vallen op oude mechanismen waarbij controle centraal staat.

Hoe werkt dat bij jou in jouw organisatie? Is organiseren a la Semler mogelijk of denk je dat het een utopie is die wellicht heel goed werkt in het zonnige Brazilië maar hier in het nuchtere Nederland niet van toepassing is?

Ik ben erg benieuwd! Praat mee in onze LinkedIn-groep.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *