Digitale Materclass (Zelf) Sturen op Werkgeluk

Werkgeluk is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere thema geworden. Aandacht voor werkgeluk werkt als een buffer tegen werkdruk en stress en zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf beter leren sturen naar gezond, duurzaam en gelukkig werken. Meer aandacht voor werkgeluk zorgt ervoor dat professionals bevlogen en geïnspireerd blijven werken. Tijdens de huidige coronacrisis is dit extra van belang. Voor veel millennials (en in toenemende mate ook andere leeftijdsgroepen) is werkgeluk belangrijker dan de hoogte van het salaris of de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Doel van deze digitale masterclass is medewerkers te inspireren om met hun eigen werkgeluk (en dat van hun collega’s) aan de slag te gaan. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op wat werkgeluk is (en wat het niet is). We kijken ook naar de achtergronden van werkgeluk. Deelnemers aan dit webinar worden zich bewuster van hun eigen werkgeluk en manieren om hier zelf invloed op uit te oefenen. Verbinding met jezelf en anderen speelt daarbij een belangrijke rol. Door te reflecteren en afstand te nemen van je dagelijks werk en leven krijg beter zicht op wat belangrijk is voor jou. Deze masterclass (en het Ebook, podcast, video’s en achtergronden) ondersteunen medewerkers hierbij zodat het echt een duurzame impact heeft.

digitale masterclass werkgeluk zelf sturen onno hamburger

Hoe werkt het?

Deze masterclass is een combinatie van korte stukjes theorie, praktische oefeningen, leuke filmpjes en motiveert en stimuleert medewerkers om zelf met dit thema aan de slag te willen gaan. Een belangrijk onderdeel van dit verhaal is dat we zelf meer invloed op ons werkgeluk hebben dan we vaak denken.

De sessie verloopt volledig online. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Zoom. Zoom zorgt voor kwalitatieve goede audiovisuele mogelijkheden en geeft deelnemers een betere ervaring dan andere videobel programma’s. Zoom maakt verder break out rooms mogelijk. Dit zijn kleine virtuele sub ruimtes waarin deelnemers in twee- of drietallen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Onze ervaring is dat deze break out rooms cruciaal zijn om deze sessies interactief te laten verlopen. Deelnemers zijn vaak verrast door de impact en inspiratie die wordt veroorzaakt door onze online sessies.

In maart 2020 waren er nog wat veiligheid issues met Zoom maar sinds die tijd is dit sterk verbeterd en nu is de veiligheid van Zoom vergelijkbaar met die van Microsoft Teams (zie deze link naar de Autoriteit Persoonsgegevens voor een analyse van verschillende videobel systemen en de veiligheid).

Wat levert het op?

Deelnemers aan deze masterclass Werkgeluk leren o.a.:

  • Waarom is werkgeluk nodig (juist nu)?
  • Wat is werkgeluk en hoe kan je daar zelf (nog meer) invloed op uitoefenen?
  • Waardoor wordt werkgeluk bepaald (en waarom is dit anders dan wij vaak denken)?
  • Hoe kan je collega’s inspireren op het onderwerp werkgeluk?
  • Hoe kan je je eigen leiderschap (en dat van jouw collega’s) vergroten?
  • Borging (hoe houd je werkgeluk vast)?

Wat zijn de investeringen?  

De kosten van deze masterclass van 90 minuten voor maximaal 100 personen is dit € 1.900,00. Dit bekent dus € 19,- per persoon bij maximale inschrijving (100).

Dit is inclusief het Ebook over werkgeluk, hoofdstuk 1 uit het boek Gelukkig Werken, toegang voor de deelnemers tot een werkgeluk podcast, 5 video’s over werkgeluk en een aantal bonustips over werkgeluk. Dit is exclusief BTW en exclusief extra kosten voor Zoom begeleiding. Deze sessie kan op aanvraag ook voor meer deelnemers worden gegeven (maximaal 200 personen tijdens 1 sessie).