Gelukkig Werken (2011)

Het boek “Gelukkig Werken” was bij publicatie een instant bestseller en is nog steeds één van de best verkochte en gewaardeerde boeken over werkgeluk. Het is het eerste boek over werkgeluk dat gebaseerd is op evidence based interventies en inzichten uit de (positieve) psychologie.

Dit boek is ontstaan naar aanleiding van vragen van coaches en leidinggevenden over hoe je werkgeluk praktisch kan toepassen binnen organisaties. Het boek is een co-creatie tussen Onno Hamburger & Ad Bergsma. Onno was toen al enkele jaren bezig werkgeluk praktisch toepasbaar te maken binnen organisaties als coach en psycholoog. Ad Bergsma was als onderzoeker en journalist al geruime tijd bezig met het thema geluk.

Lezers ervaren het boek “Gelukkig Werken” als een zeer toegankelijk boek met praktische inzichten, oefeningen en een goede structuur. Nieuwsgierig? Via deze link kan je alvast de inhoud van hoofdstuk 1 downloaden & lezen. Het boek kan via elke boekhandel besteld worden. Bij het bestellen van grotere aantallen boeken (bijvoorbeeld door dit te combineren met een lezing, workshop of online sessie) is het mogelijk korting te krijgen. Neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden.

Happiness at work (2014)

Na het succes van het boek “Gelukkig Werken ” in Nederland is het boek in 2013 vertaald in het Engels als “Happiness at Work“. Dit Engelstalige boek is verkrijgbaar via Kindle op Amazon en ook verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandel of online.

Werkgeluk is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Maar ook daarbuiten krijgt het thema steeds meer aandacht. Onno heeft jaren geleden een internationale LinkedIn groep over  “Happiness at work” opgericht . Deze groep is uitgegroeid tot één van de grootste internationale groepen over werkgeluk in de wereld met meer dan 9000 leden. Leden van deze online groep komen letterlijk uit alle landen van de wereld. Via deze link kan je kosteloos lid worden van deze groep.

Onno verzorgt ook regelmatig Engelstalige lezingen en workshops over werkgeluk. Zowel voor medewerkers als leidinggevenden. Interesse? Neem dan even vrijblijvend contact met hem op.

Handboek Werkgeluk (2020)

handboek werkgeluk onno hamburger gelukkig werken

Aan het begin van de pandemie werd ons Handboek Werkgeluk gepubliceerd. De uitgever was bang dat de coronacrisis werkgeluk minder belangrijk zou maken (en het boek minder goed verkocht zou worden). Niets bleek minder waar. Binnen korte tijd was de eerste druk uitverkocht. Het belang van mentaal welzijn en werkgeluk is de afgelopen periode alleen maar belangrijker geworden.

Het Handboek Werkgeluk brengt belangrijke inzichten, instrumenten, modellen en “best practices” rond werkgeluk bij elkaar. Leidinggevenden, coaches en HR-professionals kunnen hiermee direct aan de slag. Het boek staat onder redactie van Ad Bergsma, Erwin Klappe en ondergetekende. Zij hebben een groot aantal experts gevraagd een hoofdstuk te schrijven waarin zij kernachtig hun inzichten beschrijven rond gelukkig werken, gelukkig leidinggeven en gelukkig organiseren. Het boek biedt een mooi overzicht (en biedt inzicht) van wat we nu weten over werkgeluk.

De afgelopen periode heeft Onno verschillende mensen geïnterviewd naar aanleiding van de bijdrage die zij hebben geleverd aan het handboek. Via deze link kan je een aantal van deze presentaties bekijken. Zie hier voor meer algemene informatie en achtergronden bij dit handboek.

Bij het bestellen van grotere aantallen boeken (bijvoorbeeld door dit te combineren met een lezing, workshop of online sessie) is het mogelijk korting te krijgen op de boekprijs. Neem dan even contact met mij op.