Hoe ziet de Opleiding tot Chief Happiness Officer eruit?

 Deze opleiding is bedoeld voor leidinggevenden en bestuurders die zich willen specialiseren als CHO.

Tijdens de opleiding gaan we aan de slag met de fundamenten van werkgeluk. We duiken in de (positieve) psychologie en neurologie. Onze ervaring is dat niet elke leiderschapsstijl even geschikt is om anderen binnen de organisatie mee te nemen richting werkgeluk. Daarom wordt er veel gewerkt met de coachende vorm van leiderschap en oplossingsgericht werken.

Tijdens de opleiding wordt er veel geoefend met medecursisten. Wij gaan ervan uit dat een goede CHO zijn collega’s en medewerkers goed moet kunnen coachen. Onze visie is ook dat werkgeluk ook altijd over jezelf gaat. Door openlijk te delen waar je als CHO zelf tegenaan loopt, toon je kwetsbaarheid en je anderen daar ook ruimte voor. Coachen op werkgeluk gaat ook over waar je ongelukkig van wordt in je werk.

Tijdens de opleiding onderscheiden we verschillende onderdelen die van belang zijn bij werkgeluk. Kennis, vaardigheden, instrumenten, maar ook houding en mensbeeld. We kijken naar de fundamenten van werkgeluk en hoe je een organisatie zo kan opzetten zodat dat medewerkers en leidinggevenden kunnen floreren. Dit vraagt om een andere manier van kijken. Ook voor andere leden van het managementteam.

Meer informatie over onze opleiding? Kijk dan even hier