Hoe ziet de Opleiding tot Chief Happiness Officer eruit?

De psychische gesteldheid van medewerkers is in de huidige crisis belangrijker dan ooit. Ons geluksgevoel is de afgelopen maanden met meer dan 1 punt gedaald (van 7,5 naar 6,3). Er is meer uitval door meer verzuim, burn-out en verminderde motivatie. Ben jij leidinggevende en wil jij de werkbeleving en het werkgeluk van jouw medewerkers en collega’s positief beïnvloeden? Deze opleiding maakt werkbeleving en werkgeluk concreet, praktisch en inspirerend. Je leert tijdens deze opleiding wat je kan doen om collega’s en teamleden duurzaam te ondersteunen. Je werkt tijdens de opleiding samen met andere ervaren deelnemers die net zoals jij geselecteerd zijn op senioriteit en ervaring.

Tijdens de opleiding gaan we aan de slag met de fundamenten van werkgeluk. We duiken in de (positieve) psychologie en neurologie. Onze ervaring is dat niet elke leiderschapsstijl even geschikt is om anderen binnen de organisatie mee te nemen richting werkgeluk. Daarom wordt er veel gewerkt met de coachende vorm van leiderschap en oplossingsgericht werken.

Wij gaan ervan uit dat een goede CHO zijn collega’s en medewerkers goed moet kunnen coachen. Onze visie is ook dat werkgeluk ook altijd over jezelf gaat. Door openlijk te delen waar je als CHO zelf tegenaan loopt, toon je kwetsbaarheid en je anderen daar ook ruimte voor. Coachen op werkgeluk gaat ook over waar je ongelukkig van wordt in je werk.

Tijdens de opleiding onderscheiden we verschillende onderdelen die van belang zijn bij werkgeluk. Kennis, vaardigheden, instrumenten, maar ook houding en mensbeeld. We kijken naar de fundamenten van werkgeluk en hoe je een organisatie zo kan opzetten zodat dat medewerkers en leidinggevenden kunnen floreren. Dit vraagt om een andere manier van kijken. Ook voor andere leden van het managementteam.

Door de huidige crisis zal de start van de opleiding online zijn. Wij hebben de afgelopen maanden uitgebreide ervaring opgedaan hoe dit effectief, nuttig en ook inspirerend kan werken.

Meer informatie over onze opleiding? Kijk dan even hier

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *