Zie hieronder een aantal artikelen over Gelukkig Werken:

Artikel over de Chief Happiness Officer

Begin juni 2020 verscheen mijn artikel over de Chief Happiness Officer in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Hieronder geef ik mijn visie op de deze functietitel en probeer ik de vraag te beantwoorden of de CHO een hype of verrijking is voor organisaties. Verder kan ik ook dieper in op het verschil tussen een Chief Happiness Officer, werkgelukdeskundige en werkgeluk coach. Zie hieronder voor het gehele artikel:

Download (PDF, 138KB)

Begin juni 2020 verscheen ook mijn boekbespreking van het boek “Compassionomics” in het Tijdschrift voor Positieve Psychologie. Compassie blijkt een krachtige beschermer te zijn tegen stress en burn-out. Zowel voor artsen & specialisten maar ook voor andere beroepsgroepen. Zie hieronder voor het gehele artikel:

Download (PDF, 101KB)

In september 2016 werden Erwin Klappe en Onno Hamburger geïnterviewd door Francine ten Hoedt over het onderwerp macht, gezag en gelukkig leidinggeven. Zie hieronder de PDF van dit artikel. Dit artikel is afkomstig uit het Tijdschrift voor Coaching.

Download (PDF, 1.34MB)

Werk maken van gelukkig werken

In de zomer van 2016 werd Onno Hamburger geïnterviewd door Gea Peper voor het blad Management & Consulting. Zie hieronder de PDF van dit artikel:

Download (PDF, 119KB)

De toenemende populariteit van geluk in het werk

Eind 2015 verscheen een uitgebreid artikel over de toenemende populariteit van gelukkig werken in het blad Management Team. Zie hieronder de PDF.

Download (PDF, 978KB)