Amphia Floreert aangewezen als best practice tegen werkstress

Deze week is “Amphia Floreert” door het ministerie van SZW aangewezen als best practice voor de aanpak tegen werkstress. Samen met het Amphia Ziekenhuis hebben we de afgelopen 2 jaar dit trainingsprogramma in elkaar gezet waarbij we gebruik hebben gemaakt van de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie. De kern van het trainingsprogramma wordt gevormd door het boek Gelukkig Werken. Misschien vraag je je af wat werkstress met gelukkig(er) werken te maken heeft? Wanneer je gelukkig bent in je werk heb je ook minder last van stress. Geluk in het werk vormt een buffer tegen stress. We zien dit ook terug in de resultaten van de training. In de beschrijving van het ministerie van de case Amphia Floreert worden de volgende effecten benoemd:

  • Meer verbondenheid tussen verpleegkundigen
  • Betere onderlinge communicatie
  • Minder werkstress
  • Toename competenties
  • Minder verzuim
  • Betere registratie vertraagde ligdagen
  • Problemen worden bij de kern aangepakt
  • Afname aantal vertraagde ligdagen

Wil je de gehele beschrijving van deze case zoals deze is beschreven door het ministerie nalezen? Zie hieronder het document:

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)
.

Eerder heeft Erwin Klappe samen met ondergetekende een artikel geschreven in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. In dat artikel wordt het trainings programma van Amphia Floreert verder uit de doeken gedaan! Hier kan je het artikel bekijken en downloaden: 

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)
(PDF).

Lukt het je niet bovenstaande documenten te downloaden? Stuur mij dan even een email (onno@gelukscoach.nl) dan stuur ik ze naar je toe.

Onno Hamburger About Onno Hamburger

He is author of Happiness at Work, happiness coach and trainer for companies and professionals. He is a sought after speaker on Positive Psychology & Happiness at Work. Father to Storm and married to Vicky. Paddle boarder loving the sea and Bali. You can follow him via Twitter.

Speak Your Mind

*